Přijďte odhalit tajemství lanýžů - perel podzimu, na které se celý rok těšíme.
Letos je přiveze ze zapadlé vesnice rumunského Banátu osobně pan Robin Šmíd. Ten se svou partnerkou Natašou opustil pohodlný život velkoměsta a práci v teplé kanceláři, aby se společně vydali do Rumunska, kde se usadili ve staročeské vesnici Rovensko ležící pod vrcholky Karpat na srbsko-rumunských hranicích.
Lanýže přišli jako dar z nebe v pravý čas. Našli je náhodou za salaší v jejich lese. Prostřednictvím tohoto vzácného plodu přírody se jim otevřela možnost, jak v Rovensku rychleji realizovat vlastní plány.
Přijďte ochutnat tuto nejvytříbenější labužnickou specialitu a nechejte se unést vůní a chutí této vzácné houby.
Zveme vás na nevšední gurmánský a cestovatelský večer, který se bude konat v pátek 3. listopadu od 18 hodin.
Přijměte pozvání na
- pečlivě připravené pětichodové lanýžové degustační menu našeho šéfkuchaře Ondřeje Skýby,
cena degustačního menu je 990 Kč/osoba- Amuse-bouche - Tataráček, lanýž
- Vejce, espuma, holandská omáčka
- Květák, mušle, lanýž
- Mořský jazyk
- Steak Rossini, focaccia
- Kaštanový cheesecake
- snoubení s vybranými víny pod taktovkou našeho sommeliéra Filipa Tomáštíka,
cena snoubení s víny menu je 490 Kč/osoba - příběh o životě a sběru lanýžů v rumunském Banátu za účasti pana Robina Šmída
Pro degustační večer Tajemství lanýžů z Banátu je nutná rezervace, kterou můžete provést telefonicky na čísle 608 092 092 nebo e-mailem na vendula@uslamy.cz.
Během celého víkendu 4. - 5. listopadu budou lanýžové speciality součástí sezónního menu naší restaurace U Mlynáře.
Těšíme se na vaši návštěvu,
tým Mlýna vodníka Slámy